Tot ce trebuie să știi despre curățarea profesională a dinților

By: | Tags: , , , , | Comments: 0 | iulie 15th, 2015

Dinți sănătoși înseamnă în primul rând dinți curați, iar când spunem curați ne referim la dantură care nu are pe suprafață  particule de resturi alimentare ori pete. Curățarea profesională a dinților sau detartrajul (termen stomatolog pentru curățarea dentară)  este foarte importantă pentru menținerea sănătății orale.

Perierea de două ori pe zi  a dinţilor de multe ori nu este suficientă pentru a ține la distanță cariile și alte afecţiuni dentare, de aceea este indicată, o  dată la 6 luni, curățarea profesională a dinților  în cabinetul stomatologic.

Detartrajul  te ajută să:

– cureţi în profunzime dantura;

– neutralizezi 80 % dintre bacteriile dăunătoare din cavitatea bucală;

– să dai un aspect sănătos danturii tale;

În ciuda tutor miturilor,  această procedură nu este una dureroasă și nu crează disconfort. Dar cel mai important este faptul că nu afectează sub nicio formă smalțul dentar.

Desigur că poți apela la sfaturile bunicii  pentru  curățare a dinților și în condiții casnice dar  dacă îți  dorești  dantură  cu adevărat sănătoasă  atunci alge să consulți un stomatolog.  El va ști să să îți ofere cele mai bune și sigure sfaturi pentru dantura ta.

Sfatul medicului:

Spinu-Eugeniu-medic-stomatologEugeniu Spînu, medic stomatolog Smile DENT:  „Curățarea dentară nu este o procedură destinată doar persoanelor cu o igienă dentară problematică, ci tuturor oamenilor. La Smile DENT noi realizăm detartrajul dentar cu ajutorul procedurii moderne numite Air flow.  Aceasta  curăță în profunzime  dantura  dar  și stimulează circulația sangvină locală.  Curățarea dentară cu Air flow  se realizează prin aplicarea  unui  jet de particule care reprezintă un amestec din bicarbonat de sodiu și apă. Odată proiectată  pe dinți aceasta  curăță și igienizează  în profunzime  dantura. Deci este o procedură care nu are cum să afecteze dantura  și nici nu consumă mult timp.”

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.