respirația urât mirositoare

Tot ce trebuie să știi despre respirația urât mirositoare.

By: | Tags: | Comments: 0 | ianuarie 20th, 2016

Halitoza poate provoca unele daune emoționale, cum ar fi nesiguranța atunci când comunicăm, urmată de depresie, dificultăți în stabilirea unor relații romantice, răcirea relației de cuplu, lipsa zâmbetului, anxietate și performanța scazută la locul de muncă, atunci când este necesar de contactat cu alte persoane.

Respirația urrespirația urât mirositoareât mirositoare, numită halitoza, generează disconfort și jenă ,această problemă poate avea diferite origini:

  • Respirația este compusă din respirație după inspirație, care cauzează schimbul de gaze fiziologice, asociat cu substanțe eliminate pe cale pulmonară. Aceste substanțe provin din intestin, ficat, vizica biliară, sânge și în final, ajung în plămâni, unde sunt eliminate prin expirație. Întregul proces rezultă un miros neplacut.
  • Unii pacienții cu refluxul conținutul din stomac înapoi spre gura care, de multe ori este însoțit de resturi alimentare nedigerate, de asemenea au o respirație urât mirositoare.
  • Mesele bogate în proteine ​​sunt de asemenea o cauză a halitozei. În urma consumării proteinelor, digestia este mai lentă și însoțită cu eliberare de amoniac care este bogat în mirosuri.
Cercetătorii au concluzionat că este un mit precum că, respirația urât mirositoare își are originea în stomac. Ea a fost asociată cu halitoza stomacului gol, ce este un fenomen trecător.

Dacă persoana mai mult de patru ore nu consumă alimente, organismul suferă de hipoglicemie (scăderea cantității de zahăr). Astfel, organismul începe să consume acizi grași ( grăsime ) prezenți în fluxul sanguin. Când expirăm se formează un schimb de gaze în plămâni astfel, mirosul urât a acidului gras este eliminat. De multe ori acestă respirație este caracteristică dimineață, dar din momentul în care începi a consuma alimente, mirosul dispare.

Există mai multe probleme care pot afecta aspectul halitozei, cum ar fi foamea, igiena orală necorespunzătoare, diabet, constipația și stresul, care de asemenea este responsabil pentru respirația urât mirositoare, deoarece acesta înhibă fluxul salivar.

S-a constatat că, mai puțin de 10 % dintre persoanele care sufera de halitoză au o  problemă gastrică. În 90 % din cazuri, este acoperirea limbei cu plăci albicioase, care poate fi, de asemenea, de culoare gălbuie sau maronie, ce se formează în partea de jos a limbii. Deci,  aceasta este cauza majora a halitozei.

respirația urât mirositoare

Placa albicioasă este o substanță care conține resturile alimentelor ce nu sunt îndepărtate în timpul periajului și conțin de asemenea, celule moarte care alcătuiesc hrana pentru unele bacterii ce eliberează mirosuri.

Ne spălăm pe dinți pentru a elimina resturile alimentare, tot din acest motiv trebuie să periem și limba. De aceea medicii stomatologi recomandă ca, curățarea limbii să fie inclusă în ritualul igienii orale.

Atunci când halitoza este generată de probleme digestive, medicul dumneavoastră trebuie să evalueze care resturi sunt mai mult prezente în mucoasa orală și, reeșind din aceasta să stabilească dacă este nevoie de un tratament sau doar îndrumări cu privire la igiena orala.

Cum ameliorăm temporar halitoza?

Tratamentul halitozei depinde în totalitate de cauza ce provoacă afecțiunea dată. Noi, venim în ajutorul dvs. cu sfaturi generale pentru ameliorarea temporară a respirației urât mirositoare dar, nu uitați să tratați afecțiunile de bază care duc la halitoză.

Aveți grijă de sănătatea dvs.

respirația urât mirositoare

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.