Știi cum să-ți protejezi dantura pe timpul verii?! Vezi sfatul specialistului!

By: | Tags: , , , , , , , , , , , | Comments: 0 | iulie 7th, 2017

Protejează-ți dantura pe timpul verii! Bea bauturile reci cu paiul, asta ne recomandă specialistul Smile Dent, Mihai MUSTEA.

Zâmbetul este o carte de vizită. De aceea, trebuie să avem mare grijă de el și să știm mereu la ce pericole îl expunem.

Odată cu venirea verii avem tendința să ne răcorim cu o limonadă, un ceai cu gheață, băuturi carbogazoase reci, fresh-uri, mai ales din citrice, sau chiar apa direct din frigider. Expunerea bruscă la rece este un factor de durere și duce în timp la distrugerea smalțului.

Aceasta poate fi prevenită, potrivit specialistului Mihai Mustea, printr-un truc simplu: cereți un pai cu băutura dumneavoastră.

În afară de distrugerea smalțului, expunerea la băuturi foarte reci este dăunatoare dinților și pentru că, de cele mai multe ori, acestea au o cantitate de zahar.

Din aceste motive, bauturile cariogene (responsabile de apariția cariilor) nu trebuie să aibă contact prelungit cu suprafața dentară.

Este bine să ne clătim gura sau chiar să ne periem dinții după consumarea acestor băuturi.

Trebuie să ținem cont de faptul că smalțul, odată distrus, nu se mai reface! 

Cum putem reduce hipersensibilitatea dinților pe durata verii?

Doctorul MIhai MUSTEA, ne informează:

Pastă de dinți cu nitrat de potasiu si apa de gură cu un conținut ridicat de fluor ajută la tratarea pe cont propriu a dinților sensibili. Dacă situația nu se schimbă după cîteva săptămîni de folosire, consultați medicul stomatolog care vă poate recomanda tratamente profesionale pe baza de produse desensibilizante (geluri si solutii speciale).

Alimentația corectă are un rol important în menținerea unei danturi sănatoase!

În afară de pasta de dinți și vizita la medicul stomatolog, alimentația are un rol important în menținerea unei danturi sănătoase.

Aciditatea alimentelor – legumele prăjite, dulciurile – este unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătații dentare.

Vă recomandăm pentru păstrarea danturii dvs. să utilizați metode simple, precum folosirea unui pai pentru băuturile reci și evitarea trecerii rece-cald. pentru un zîmbet frumos!

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.