Faceți economie pe dinți sănătoși

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | august 6th, 2015

Trăim în vremuri când totul evoluează și se schimbă.  Ne dorim gadgeturi noi, călătorii exotice, haine scumpe, proceduri de înfrumusețare costisitoare și lista poate continua la nesfârşit. Uneori, pentru a le reuși pe toate trebuie să facem economii. Dar desigur nu putem economisi din ce este mai scump – sănătatea, inclusiv cea orală. Cu toate acestea, există și posibilitatea de a face mici economii,  a păstra dantura sănătoasă și a îndeplini dorințele.

Așadar pentru a avea dinți sănătoşi și a pune deoparte niște bani:

– Nu este neapărat să folosiți o pastă de dinți scumpă. Puteți utiliza una mai accesibilă la preț cu condiția ca aceasta să conțină fluor  și să corespundă necesităților dvs. dentare.

– Cantitatea de pastă de dinți aplicată pe periuță nu trebuie să fie foarte mare. Pentru o periere calitativă a dinților este suficientă o cantitate de pastă cât un bob de mazăre.

– Înlocuiți guma de mestecat cu ața dentară. Guma conține zahăr care afectează smalțul dentar  iar mestecată pentru o perioada îndelungată poate spori creșterea bacteriilor în cavitatea bucală. Ața dentară este o alegere mai econoamă și cu siguranță mai sănătoasă.

– După fiecare masă consumați  un fruct, de preferabil măr, banane sau citrice, pentru a vă ajuta dantura să se curețe de resturile alimentare. Fructele sunt cei mai buni prieteni ai dinților sănătoși.

– Mergeți  la consultații stomatologice odată la jumătate de an pentru a evita agravarea unor probleme dentare pe care oricum va trebui să le tratați dar cu bani mai mulți dacă situația va degenera.


Sfatul medicului

Vadim-Vetrila-SmiledentVadim Vetrilă, medic stomatolog Smile DENT: „o mare parte a populației țării noastre din păcate nu  are o educație sanitară orală corespunzătoare.  Generațiile mai  în vârstă au crescut cu concepția că dantura sănătoasă  nu este o prioritate pentru sănătate în general iar generațiile mai tinere au sentimentul că întreținerea unei danturi sănătoase este costisitoare. Ambele lucruri sunt false. Cu mici eforturi zilnice, de periere a dinților și cu adresarea la stomatolog imediat ce intervine o problemă dentară oricine se poate bucura din plin de zâmbete sănătoase pentru o perioadă cât mai  îndelungată.”


Clinica “Smile Dent” este o clinică dotată cu utilaj de ultimă generaţie, tehnologii şi materiale performante, mijloace sigure de dezinfecţie şi sterilizare. Suntem ușor de găsit în centru Chișinăului și oferim CONSULTAȚII GRATUITE tuturor pacienților.

 

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.