Endodontie

Când vă dați seama că suferiți de o infecție pulpară?

Următoarele semne vă dau de știre:
•  durere (spontană, pulsatilă, surdă) care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului;
•  sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați, sau la temperaturi ridicate și scăzute;
•  durere inexplicabilă la un dinte tratat în trecut;
•  decolorarea dintelui;
•  apariția unei umflături în dreptul dintelui;
•  ganglioni umflați din jurul gâtului și al capului.

Atunci când unul dintre aceste semnale apar, prezentarea la medicul stomatolog devine urgentă.
În clinica stomatologică Smile Dent procedura de edodonție se efectuează la cea mai  înaltă calitate, cu o anestezie eficientă pe tot parcursul manoperei de înlăturare a nervului radicular, folosind o varietate de tehnici, utilaje și materiale performante.

Tratamentul endodontic constă în crearea accesului și îndepărtarea pulpei infectate sau bolnave din canalele radiculare, prelucrarea mecanică și lărgirea canalelor. Prelucrarea mecanică a canalelor radiculare se efectuează cu ace endodontice sterile de unică folosinţă. După ce se prelucrează mecanic canalele radiculare se sterilizează minuțios cu ajutorul soluției de Hipoclorid de Na 3%, 5% , sol. Clorhehixdină pentru a fi siguri că microbul a fost distrus. După efectuarea acestor etape se usucă bine canalele și se obturează. Obturarea constă în aceea de a închide ermetic spațiul endodontic, adică canalele dintelui din care s-a extirpat pulpa. Se efectuează obturarea prin diferite tehnici, metoda Master cu conuri de gutapercă și sealler AH +, cu Thermofile , metoda B cu gutapercă fierbinte. În timpul tratamentului este folosit aparataj special ca Apex locator, Piesă endodontică, Sobă pentru Thermofile.

În general toate aceste proceduri sunt efectuate cu strictețe pentru a primi un rezultat cât mai bun și de înaltă calitate, de succesul tratamentului endodontic va depinde și viața dintelui tratat.