Dușmanii de vară ai dinților

By: | Tags: , , , , , | Comments: 0 | iulie 22nd, 2015

Cu toate că vara zâmbim mai mult, anume în acest anotimp dantura noastră se poate confrunta cu mai multe probleme.

Înghețata, băuturile reci sau cu gheață  dar și aerul condiționat  sunt dușmanii de vară ai dinților, aceștia sunt factorii principali care vă vor face să consultați mai des medicul stomatolog.

Dincolo de faptul că este cel mai căutat desert de vară, înghețata  este cel mai de temut dușman al danturii,  mai ales pentru persoanele ale căror dinți  sunt deja afectați de carii sau au smalțul slăbit. Motivul constă în faptul că odată consumând acest desert aduceți în cavitatea bucală extreme de temperatură care pot afecta rezistența dinților și astfel provoca durere intensă.

Băuturile reci, cu gheață și acide la fel nu fac bine dinților. Consumul repetat al acestora poate provoca  hipersensibilitate dentară durere acută și insuportabilă a dinților. Dacă totuși vă doriți să vă răcoriți cu un suc fresh sau o băutură mai rece este indicat să utilizați un pai atunci când consumați această băutură.

Aerul condiționat nu doar vă poate îmbolnăvi de răceală ci vă poate cauza și dureri dentare insuportabile. Așa că evitați  expunerea  la temperaturi prea scăzute față de mediul exterior.

Sfatul medicului

Sergiu-Petcu-smiledentSergiu Petcu, medic stomatolog Smile DENT: „Vara este anotimpul când o mare parte din oameni uită de responsabilități, inclusiv și de cele ce presupun igiena și îngrijirea danturii. De aceea o sumedenie  de factori externi pot afecta grav până și cea mai sănătoasă dantură. De obicei se confruntă cu probleme dentare pe timp de vară persoanele cu o sensibilitate dentară mai înaltă. Noi le recomandăm tuturor să fie prudenți mai ales la alimentație și băuturi și să se adreseze imediat medicului stomatolog atunci când se confruntă cu o problemă dentară.”

Să vă bucuraţi în această vară în egală măsură de delicii și zâmbete sănătoase!

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.