Dinții sensibili – de la ce apar și cum îi tratăm

By: | Tags: , , , , , | Comments: 0 | august 26th, 2015

Probabil mulți dintre dvs. v-ați confruntat cu ușoare dureri sau disconfort dentar atunci când ați consumat alimente fierbinți sau băuturi reci. Acest disconfort și dureri au fost cauzate de faptul că aveți dinții sensibili.

Dinții sensibili  sunt cauza expunerii stratului mijlociu a dintelui, numit dentină. De regulă, acest strat este acoperit de smalț dentar și cement.

Principalii factorii care cauzează sensibilitatea dentară sunt:

perierea agresivă a dinților sau utilizarea unei periuțe de dinți prea tari;

– afecţiuni ale gingiilor care sunt cauzate de igiena orală precară;

– ne tratarea cariilor;

– scrâșnirea dinților ;

– consumul frecvent al alimentelor și băuturilor care conțin acid.

Desigur, atunci când simțiți că dinții dvs. încep să fie sensibili la anumite alimente sau băuturi primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă adresați medicului stomatolog.

Dar dacă nu aveți posibilitatea  să vă adresați la dentist atunci  puteți reduce sensibilitatea dentară prin:

– periajul zilnic al dinților și utilizarea aței dentare pentru curățarea acestora;

– folosirea pastei de dinți și a periuței special recomandate pentru dinții sensibili;

– consultarea medicul de familie pentru verificarea  cauzelor scrâșnitului  dinților, cel mai adesea aceasta este o problemă nervoasă.


Sfatul medicului:

Sergiu Petcu, stomatolog Smile Dent: „sensibilitatea dentară poate fi ușor înlăturată prin tratament ul corect. Le recomand tuturor celor care  au dinții sensibili să se adreseze imediat la stomatolog căci în urma investigațiilor medicul va ști cum să ajute pacientul așa încât acesta să se bucure de un zâmbet sănătos. Celor cărora le este frică de dentist le pot spune că la Smile Dent  utilizăm în tratamentele stomatologice aparte de ultimă generație care crează minim disconfort.  Așa că,  vă veți trata dinții în condiții de maximă siguranță și confort.


Clinica “Smile Dent” este o clinică dotată cu utilaj de ultimă generaţie, tehnologii şi materiale performante, mijloace sigure de dezinfecţie şi sterilizare. Suntem ușor de găsit în centru Chișinăului și oferim CONSULTAȚII GRATUITE tuturor pacienților.

 

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.