Cum să îți alegi corect medicul stomatolog

By: | Tags: , , | Comments: 0 | iulie 8th, 2015

Mulți dintre noi sunt obișnuiți să meargă  la medic doar în cazuri de urgență.  Poate din acest motiv cuvântul doctor se asociază în mințile unor oameni cu frica. Curios este faptul că, în mare parte, medicii stomatologi sunt unii dintre cei mai de temuți medici. Durerea, disconfortul, experiențele neplăcute povestite de cunoscuți toate acestea fac  teama să ia amploare.

Noi nu o să vă spunem că nu este cazul să vă temeți de medici, de orice fel dar mai ales de stomatologi, ci vom veni cu câteva recomandări despre cum să alegeți corect medicul stomatolog de la care să ieșiți cu zâmbetul pe buze.

  1. Referințele pozitive. Atunci când vrem să găsim în grabă un stomatolog care să ne ajute rapid  apelăm la cunoscuții noștri pentru a ne recomanda medici cu care au avut experiențe pozitive de tratamente. Nu mergeți la stomatologi care  au comis neglijențe în timpul tratamentului. Chiar daca aceștia au tarife mai mici, riscați de multe ori să plătiți mai scump, cel puțin emoțional.
  2. Atitudinea față de pacient. Cu siguranţă că atunci când ne adresăm șa stomatolog și nu primim în primul rând tratamentul uman cuvenit ne panicăm. Dacă medicul  este nervos,  utilizează terminologie necunoscută de dvs. și vă ignoră întrebările  atunci ar fi bine să renunțați la tratamentul oferit de această persoană. Confortul psihologic și informația explicită vă vor ajuta să căpătaţi încredere în stomatolog și să vă relaxați.
  3. Igiena în timpul procedurilor dar și sterilitatea instrumentelor folosite. Acesta este un aspect foarte important nu doar pentru sănătatea danturii dvs. dar și a întregului organism. Înainte de a vă lăsa pe mâna stomatologului examinați sala de tratament. Nu permiteți medicului să vă aplice tratament fără ca acesta să poarte  echipamentul necesar  (mănuşi sterile, măști , etc.).  Igiena precară în cabinetul stomatologic vă poate îmbolnăvi de Hepatita B sau C sau alte  boli grave.
  4. Locația accesibilă. Locația accesibilă echivalează uneori cu tratamentul eficient. Cu cât mai repede ajungi la stomatolog cu atât mai puțină durere vei avea de îndurat.
  5. Disponibilitatea de a oferi ajutor și atunci când pleci de la clinică. Este important să știi că poți apela la stomatologul tău nu doar pentru tratamente serioase dar și pentru  întrebări sau  situații deranjante create de dantura ta.

Sfatul medicului

Vadim-Vetrila-Smiledent

Vadim Vetrilă, medic stomatolog Smile DENTUn stomatolog bun este în primul rând un  specialist căruia îi pasă de sănătatea pacientului. De multe ori oamenii care se adresează la noi  ne spun că le este frică, noi încercăm să le explicăm în detalii procedurile și tratamentele. De asemenea facem tot posibilul să oferim maxim confort și siguranță pacienților pentru ca aceștia să se simtă pe mâini sigure și să plece acasă cu zâmbetul pe buze.

Aveți grijă de dantura voastră și nu  alergați după prețuri mici  pentru tratamente proaste – sănătatea dvs. este mai presus de economii.

 

 

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.