Ce pericole ascunde periuța de dinți

By: | Tags: , , , , , , , , | Comments: 0 | septembrie 9th, 2015

Periuța și pasta de dinți sunt aliații unei danturi sănătoase. Dar dacă pasta de dinți se consumă relativ rapid  și nu poate provoca pericole atunci periuța uzată sau expusă la prea multă umezeală este un adevărat focar de bacterii. Cercetătorii afirmă că o periuță de dinți expusă și uzată poate găzdui până la 100 de milioane de bacterii, inclusiv E.coli, care pot provoca diaree si infecţii ale pielii.

Cu siguranță, ați auzit frecvent că stomatologii recomandă schimbarea periuței de dinți odată la 3 luni, acest lucru nu este un capriciu sau o posibilitate de creștere a vânzărilor pentru produsele de igienă orală ci în primul rând este un avertisment pentru ca pacienții să nu se îmbolnăvească sau să nu își agraveze anumite probleme dentare.

Periuța de dinți este ca un un aspirator de bacterii mai ales datorită faptului că majoritatea din noi o păstrează în baie, acolo unde umezeala este foarte înaltă și astfel este favorizată înmulțirea respectivelor organisme.

Desigur, dacă observați că perii periuței sunt uzați atunci trebuie să schimbi imediat periuța, această regulă este aplicabilă și în cazul în care ați fost răciți. Pentru a vă convinge că boala nu va reveni înlocuiți imediat periuța veche cu una nouă.

Iar dacă vreți să feriți periuța de dinți de focarul bacteriilor atunci trebuie să aveți grijă ca aceasta să fie acoperită cu un capac special,  de asemenea puteți lăsa periuța într-o soluție antibacteriană pentru o oră o dată la două săptămâni.

Dar cu siguranţă, dacă nu doriți să luați vreo infecție dentară de la cineva este recomandabil să utilizați doar periuța dvs. de dinți și să nu uitați că acesta este un instrument de igienă foarte intim.

Sfatul medicului

Sergiu Petcu, medic stomatolog Smile Dent: Igiena orală este foarte  importantă în păstrarea dinților sănătoși. Chiar dacă mulți oameni nu pun accent pe îngrijirea zilnică noi, stomatologii, recomandăm perierea dinților cel puțin de două  ori pe zi. De asemenea, îi îndemnăm pe pacienții noștri să aleagă periuțele de dinți moi și medii pentru a nu deteriora gingiile sau a afecta dantura sensibilă în timpul periajului dentar.

 

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.