Când și cum se tratează măselele de minte

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | iulie 29th, 2015

Măselele de minte sau molarii de minte sunt una dintre cauzele majore de adresare urgentă la medicul stomatolog. Deși, unele studii arată că măselele de minte apar la persoanele care au creierul mai mare, acestea pot aduce prejudicii substanţiale sănătății orale.

Vârsta la care de regulă apar măselele de  minte este cuprinsă între 16-25 de ani. Însă tot în urma studiilor s-a demonstrat faptul că la 20 % din oameni acești dinți nu mai apar deloc.

Chiar dacă se dezvoltă  la maturitate, acești dinți nu se deosebesc foarte mult de ceilalți, în condițiile în care cresc sănătos, adică nu afectează dinții vecini și sunt implicați în procesul de masticație.

Simptome care vă spun că vă iese o măsea de minte:

inflamaţii gingivale dureroase;

– dureri de cap și în zona urechilor;

respirația urât mirositoare.

Reieșind din faptul  că acești dinți apar cel mai târziu, dar au și poziționare mai izolată  ei sunt foarte sensibili și predispuși la carii  pentru că nu își îndeplinesc funcția de masticație și pentru că nu sunt suficient mineralizați.

Tratamnetul cel mai indicat și răspândit este extracția măselei  prin aplicarea anesteziei locale.

Podgornii-Andrei-medic-stomatologPodgornii Andrei, medic stomatolog Smile DENT: „Măselele de  minte sunt foarte sensibile mai ales pe timp de vară.  De regulă noi recomandăm extracția acestora în situații când ele prezintă infecții gingivale grave, sunt afectate grav de carii (poziția lor rareori permite tratarea completă a cariilor), afectează (prin poziția nefirească) dinții vecini,  etc.  Cel mai corect este ca atunci când simțiți simptomele după care recunoașteți că vă iese o măsea din minte sau deja aceasta este crescută și vă deranjează, să vă adresați la medicul stomatolog.  În urma consultației  medicul va ști să vă recomande cel mai bună și sănătoasă soluție.”


 

Clinica “Smile Dent” este o clinică dotată cu utilaj de ultimă generaţie, tehnologii şi materiale performante, mijloace sigure de dezinfecţie şi sterilizare. Suntem ușor de găsit în centru Chișinăului și oferim CONSULTAȚII GRATUITE tuturor pacienților.

 

 

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.