Afecțiunile cauzate de dinții strâmbi

By: | Tags: , , , , , | Comments: 0 | august 19th, 2015

Dinții drepți nu sunt doar un moft estetic al oamenilor obsedați de frumusețe. Imperfecţiunile danturii nu produc doar disconfort psihologic dar pot genera și afecţiuni grave.

Este important să știți că, în unele cazuri îndreptarea dinților, este unica soluție pentru a evita probleme grave de sănătate.

Cele mai frecvente probleme dentare cu care se confruntă persoanele cu dinții strâmbi sunt:

-Probleme de mestecat, mai ales alimente mai tari. Înghițirea alimentelor ne masticate sau parțial masticate poate duce la grave probleme ale sistemului digestiv și nu doar;

-Risc ridicat de afecțiuni carioase. Datorită faptului că dinții strâmbi sunt mai greu de curățat, aceștia sunt mai expuși la reținerea alimentelor sau a bacteriilor;

-Presiunea asupra întregii danturi, lucru care poate duce în timp și la pierderea dinților;

-Deficiențe în vorbire;

-Disconfort psihologic și nesiguranță.

Dar de unde apar dinții strâmbi? De cele mai multe ori aceștia se moștenesc genetic sau sunt „rezultatul”  neatenției părinților: suptul degetului până mai târziu de 4 ani sau folosirea suzetei pentru o perioadă îndelungată pot provoca dereglări dentare la copii.

Dacă vă doriți un zâmbet perfect și sănătos atunci cu siguranță trebuie să vă adresați medicului stomatolog. El va ști cum să vă ajute să aveți încredere în zâmbetul dvs.

Sfatul medicului

SACHIN SACHDEV, medic ortodont, Smile DENT: „contrar diferitor mituri, îndreptarea dinților este posibilă la orice vârstă, dar pentru un rezultat de durată și cu deranj mai mic este recomandat ca dinții să fie îndreptați în perioada de adolescență. La Smile DENT noi oferim cele mai sigure  metode de de îndreptare a dinților așa că îi așteptăm pe toți cei care își doresc în primul rând să aibă un zâmbet sănătos să se adreseze din timp la noi. Nu lăsați dinții strâmbi să vă afecteze zâmbetul frumos.”


Clinica “Smile Dent” este o clinică dotată cu utilaj de ultimă generaţie, tehnologii şi materiale performante, mijloace sigure de dezinfecţie şi sterilizare. Suntem ușor de găsit în centru Chișinăului și oferim CONSULTAȚII GRATUITE tuturor pacienților.

Share on Facebook0

You must be logged in to post a comment.